Op zoek naar warmtekrachtkoppeling?

 
warmtekrachtkoppeling
enerpedia thema - Warmtekrachtkoppeling.
Het grote voordeel van warmtekrachtkoppeling is dat bij een gezamenlijke opwekking van warmte en elektriciteit de in de brandstof aanwezige nuttige energie veel beter wordt benut. Hierdoor is minder brandstof nodig dan bij een gescheiden productie van eenzelfde hoeveelheid warmte en elektriciteit.
warmtekrachtkoppeling
Warmte-kracht-koppeling WKK EMIS.
Bij een kwaliteitsvolle WKK-installatie wordt op macroschaal minder energie verbruikt dan het geval zou zijn bij gescheiden opwekking, m.a.w. bij aankoop van elektriciteit die in een klassieke centrale wordt opgewerkt en bij productie van warmte met branders of in een ketel. De financiële haalbaarheid van een WKK-installatie schommelt sterk van jaar tot jaar en is sterk afhankelijk van.: de schommeling van de energieprijzen.; subsidieregelingen, met name investeringssteun Ecologiepremie en subsidies van de werking in de vorm van WKK-certificaten. WKK-certificaten worden toegekend per MWh brandstofbesparing in vergelijking met klassieke gescheiden opwekking en waren in 2006 ca. 40 EUR/MWh waard. Zeer concreet leverde dit het volgende beeld op: bij de aankondiging van de WKK-certificaten in 2003/2004 was de financiële haalbaarheid van heel wat potentiële WKK-toepassingen plots zeer interessant. De sterke stijging van de brandstofprijzen in 2005 zonder dat de elektriciteitsprijzen in gelijke mate stegen, zorgde er dan weer voor dat de financiële haalbaarheid scherp daalde. De kost voor aankoop van brandstof nam vooral voor dieselmotoren en in mindere mate ook voor WKK op aardgas immers zeer sterk toe, terwijl de inkomsten uit verkoop van elektriciteit en WKK-certificaten ongewijzigd bleven.
Warmtekrachtkoppeling - JAVAC - Betaalbare Kwaliteit.
Een warmtekrachtkoppeling afgekort wkk wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof stookolie of aardgas of hernieuwbare brandstof zijn biogas of biomassa. Heb je nog vragen, aarzel niet ons te contacteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wat kunnen wij voor u betekenen? Als u zoekt naar het alternatief met een ongekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dan zijn wij mogelijk uw nieuw aanspreekpunt, wij zijn er klaar voor, u ook? Kom in contact. Javac is gespecialiseerd in verkoop van lasapparaten, compressoren, generatoren, nanomag technologie, aggregaten en noodstroom generatoren.Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring en beschikken over een eigen hersteldienst voor compressoren en generatoren.
WKK of brandstofcel: wat is het voordeligst?
Wat is een warmtekrachtkoppeling? Een warmtekrachtkoppeling is een systeem dat zowel warmte als elektriciteit opwekt uit één brandstof. Dat kan op basis van aardgas. Een belangrijke voorwaarde voor de installatie van een warmtekrachtkoppeling is dat er voldoende warmtebehoefte én stroombehoefte moet zijn. Pas wanneer deze voorwaarde vervuld is, is de aankoop van dit toestel ook effectief interessant. Een micro-WKK voor particulieren. Tegenwoordig kan je ook thuis een warmtekrachtkoppeling laten installeren. Geen reuzegroot toestel, maar een compact apparaat dat weinig plaats inneemt. Het principe van de restwarmte bij een micro-WKK. Het grote voordeel van een warmtekrachtkoppeling bij je thuis is dat je geniet van een uitzonderlijk hoog energierendement. De warmte die ontstaat gaat in grote elektriciteitscentrales vaak verloren als restwarmte. Een WKK-installatie gebruikt deze restwarmte voor de verwarming en voor het opwarmen van het kraantjeswater. Daardoor behaalt dit toestel een rendement dat dubbel zo hoog ligt als wanneer elektriciteit en warmte los van elkaar worden geproduceerd. Brandstofcel warmtekrachtkoppeling voor gezinswoningen.
Warmtekrachtkoppeling: de slimme investering voor de toekomst.
Nadien hebben we het plan voorgelegd aan de algemene vergadering en kon de installatie opstarten. Intussen kijkt men bij La Magnanerie niet meer achterom, zegt Pinte: Dankzij de warmtekrachtkoppeling kan de CO2-uitstoot naar beneden. De totale factuur bedraagt nog slechts een derde van vooraf. De WKK levert 65 procent van de energie die nodig is voor sanitair warm water en verwarming. 'In' een eerste fase renoveerden we de stookplaats, met een omschakeling van stookolie naar gas. Project op maat. Voor de realisatie van het warmtekrachtkoppelingsproject deed La Magnanerie een beroep op Sibelga. De netbeheerder kan terugbuigen op twintig jaar ervaring inzake WKKs en de optimalisatie van stookplaatsen. Sibelga ontwikkelde een project op maat en begeleidde de vereniging van mede-eigenaars en de syndicus om de investering draaglijk te maken. Wij nemen alle investerings- en werkingskosten op ons, legt Nikolaas Bogaerts van Sibelga uit. Dat betekent dat de eigenaars geen financieel risico lopen. Bovendien hoeven de eigenaars zich geen zorgen te maken over het onderhoud van de installatie. Sibelga volgt de werking vanop afstand op en monitort de resultaten zorgvuldig.
Micro-wkk: warmte, elektriciteit en warm water - Hernieuwbare energie - Livios. background. Layer 1.
De motor drijft een wisselstroomgenerator aan die de mechanische energie in elektriciteit omzet. Warmtewisselaars recupereren de vrijgekomen warmte die dient om je woning te verwarmen of sanitair warm water te produceren. Een micro-warmtekrachtkoppeling is een toestel dat tegelijk elektriciteit en warmte opwekt met één enkele brandstof. Foto Viessmann Belgium bvba. Het wordt financieel rendabel als de jaarlijkse warmtevraag van je woning groot genoeg is: minimaal 15.000 kWh. Netstroom blijft nodig. Als de elektriciteitsbehoefte groter is dan de hoeveelheid elektriciteit die het wkk-systeem produceert, neemt het distributienet het over. Dus ook al heb je een wkk in je woning, toch blijf je afhankelijk van het elektriciteitsnet. Daarnaast kan een micro-wkk ook maar een beperkte hoeveelheid elektriciteit leveren op korte tijd. Het is perfect mogelijk dat de elektriciteit van de micro-wkk volstaat voor de microgolfoven, maar dat je een beroep moet doen op netstroom zodra je nog een ander toestel inschakelt.
Warmtekrachtkoppeling Leefmilieu Brussel.
Van zodra de installatie is voltooid, zal u het verbruik van primaire energie en de CO2-uitstoot van uw gebouw gedurende 10 jaar, de gemiddelde levensduur van een warmtekrachtkoppelingsinstallatie, kunnen verminderen, op voorwaarde dat u zorgt voor een regelmatige opvolging en een kwaliteitsvol onderhoud.
Producten en diensten - Belfius.
Leasing van een WKK-installatie. Hebt u belangstelling voor duurzame investeringen in de energievoorziening van uw bedrijf? Warmtekrachtkoppeling WKK is de gecombineerde productie van warmte en elektriciteit. Deze formule levert u aanzienlijke besparingen op: minder brandstofkosten, een kleinere elektriciteitsfactuur Met een flexibele leasingformule komt Belfius Lease aan uw noden tegemoet. De leasing van een WKK-installatie is ideaal voor u als. u een bedrijfsgebouw hebt met een aanzienlijke vraag naar warmte en elektriciteit. u energie wenst te besparen, zodat u bovendien beschermd bent tegen eventuele stijgingen van de energieprijzen. Goed om te weten. Kiest uw bedrijf voor een WKK-installatie? Om uw investeringen te vergemakkelijken heeft Belfius Lease een leasingformule uitgewerkt, moduleerbaar op basis van uw behoeften. Een WKK-installatie kan zichzelf op enkele jaren terugverdienen als het profiel van uw bedrijfsgebouw en aan enkele criteria voldoet. Aangezien de levensduur van een dergelijke installatie geschat wordt op 15 jaar en de installatie na de leasing nog heel wat jaren kan werken, gaat het om een interessante investering.
Warmtekrachtkoppeling: Energiecentrum.
Warmtekrachtkoppeling kortweg WKK is de gecombineerde opwekking in één proces, op basis van een brandstof, van warmte en elektriciteit of mechanische energie, waarbij de warmte nuttig wordt gebruikt. Het bekendste voorbeeld van een WKK-centrale is de conventionele elektriciteitscentrale. Elektriciteitscentrales hebben een elektrisch rendement van ca 58,5, de rest van de energie uit de gebruikte brandstoffen komt vrij als warmte. Deze warmte kan nuttig gebruikt worden verwarming, droging. Op deze manier wordt brandstof bespaard ten opzichte van de afzonderlijke, gescheiden productie van de door de warmtekrachtinstallatie geproduceerde elektriciteit en warmte.
Wat is een WKK of warmtekrachtkoppeling.
Home Analyse van uw energieprofiel. Wat is warmtekrachtkoppeling WKK? Hoe het werkt. Een installatie voor warmtekrachtkoppeling werkt met een motor die een alternator aandrijft. Die alternator wekt elektriciteit op. De restwarmte van de motor wordt opgevangen en aangewend voor warm sanitair water, gebouwverwarming of andere toepassingen. Ook met hernieuwbare energie. De motor van de installatie kan op verschillende brandstoffen draaien. Aardgas van het net is makkelijk in te zetten voor warmtekrachtkoppeling. Maar de installatie functioneert ook met hernieuwbare energiebronnen. Nettobesparing zonder investeringen. Als ESCO Energy Service Company EVS Energy plaatst in eigen beheer een installatie op het terrein van uw bedrijf. De elektriciteit en de warmte die het toestel opwekt, koopt u aan. Omdat die elektriciteit goedkoper is dan elektriciteit via het net, realiseert uw bedrijf een mooie nettobesparing zonder investeringen. Efficiënte uitbating zonder zorgen. EVS Energy neemt niet alleen de plaatsing, maar ook het onderhoud en de uitbating voor zijn rekening. We zorgen ervoor dat de installatie wordt aan- en uitgeschakeld op de juiste momenten. Die timing hangt af van de energieprijzen op de markt. Soms is het voordeliger de installatie uit te schakelen en energie via het net aan te kopen.

Contacteer ons

adverteren
adverteren google
adverteren google adwords
bedrijven
casino
daten voor hoger
dating advertenties
freelance opdrachten marketing
google adverteren bovenaan
google adwords adverteren
riool
warmtekrachtkoppeling
zzp